ЗМІ: в Чечні “з почестями” поховали терориста, який обезголовив вчителя у Франції

ЗМІ: в Чечні “з почестями” поховали терориста, який обезголовив вчителя у Франції

В Урус-Мартанівському районі Чечні з почестями поховали терориста Абдулаха Анзорова, що обезголовив французького вчителя Самюеля Паті і застреленого поліцейськими 18-річного Абдулаха Анзора.

18-річний Абдулах Анзор 16 жовтня вбив і обезголовив викладача Самюеля Паті в Конфлан-Сен-Оноріні під Парижем. Незадовго до цього професор показав на уроці по громадянському вихованню карикатури на пророка Мухаммеда.

За даними видання, в церемонії прощання взяли участь близько 200 рідних і близьких родини.

“Фонтанка”, посилаючись на відео похорону в чеченських спільнотах “ВКонтакте” уточнює, що поховання пройшло в селі Шалажи. Його тіло було доставлено через Туреччину. На відміну від Росії, Франція видає тіла терористів родичам і дозволяє поховати їх на батьківщині або в містах, де вони жили або були вбиті. Якщо у них немає родичів, то похорони проходять за рахунок держави. За офіційними даними, Анзор уродженець Москви.

За даними опозиційного владі Чечні каналу 1ADAT, село Шалажи після прибуття тіла закрили на “карантин”, туди пускали тільки за пропискою. “Також заборонено знімати похорон, військові також ходять серед натовпу і перевіряють, чи знімає хто. Якщо бачать, що знімають, то відбирають телефон”, – писав канал.

В околицях села для охорони порядку було виставлено 65 співробітників поліції. В офіційних чеченських ЗМІ відомостей про похорон Анзорова і блокуванні села Шалажи немає, зазначає “Кавказький вузол”.

Поділитись