Україна оголосила про бойкот зустрічі Радбезу ООН

Україна оголосила про бойкот зустрічі Радбезу ООН

Україна має намір бойкотувати неформальну зустріч РБ ООН, в якій очікується участь представників самопроголошених ДНР і ЛНР, повідомив міністр закордонних справ країни Дмитро Кулеба.


З ініціативи Росії РБ ООН в середу проведе неформальну зустріч (по “формулі Арріан”), присвячену виконанню мінських угод. Для участі в онлайн-заході запрошені представник так званої ЛНР в контактній групі по Донбасу Владислав Дейнего і представник ДНР в контактній групі, глава МЗС ДНР Наталія Никонорова.

“Засідання (Ради Безпеки ООН по “формулі Арріан”) буде бойкотувати не тільки Україна, але і США, Сполучене Королівство, Франція, ФРН, Естонія та Бельгія. Тобто всі, крім РФ, країни-учасниці ОБСЄ, що входять сьогодні в Радбез. Це важливий сигнал, адже ОБСЄ бере участь у переговорному процесі в рамках ТКГ (Тристоронньої контактної групи)”, – заявив Кулеба агентству “Укрінформ”.

Раніше предсавник РФ при ООН Дмитро Полянський повідомив, що Німеччина і Франція не дали транслювати зустріч з “формулою Арріан” з представниками самопроголошених ДНР і ЛНР на сайті ООН.

Поділитись