Санду розповіла про найближчі плани на посаді президента

Санду розповіла про найближчі плани на посаді президента

Президент Молдови Майя Санду заявила, що зосередиться на боротьбі з корупцією і пандемією і приверне для цього найкращих фахівців.


Санду в четвер принесла присягу і офіційно вступила на посаду президента Молдови.

“На сьогоднішній день нашими пріоритетами стануть боротьба з пандемією і економічною кризою. Я запрошу кращих фахівців, щоб налагодити роботу медичної системи, щоб отримати вакцину від коронавірусу, щоб підтримати підприємців і фермерів. Мені будуть ставити палки в колеса, але ми не припинимо вимагати справедливості для працьовитих людей “, – заявила Санду відразу після інавгурації.

Другий тур прямих президентських виборів пройшов в Молдавії 15 листопада. За даними ЦВК, кандидат від партії “Дія і солідарність” Санду набрала 57,75% голосів. Центрвиборчком затвердив підсумки голосування, а міжнародні спостерігачі від СНД і ОБСЄ визнали вибори легітимними. Конституційний суд також визнав результати виборів, затвердивши на цій посаді Санду.

Згідно передвиборчій програмі, Санду вибрала європейський шлях розвитку республіки. При цьому вона обіцяє розвивати відносини з усіма стратегічними партнерами Молдови. Раніше Санду заявила, що свій перший офіційний закордонний візит в якості президента зробить до Києва.

Поділитись