Росія звинуватила українську сторону у порушенні режиму припинення вогню в Донбасі

Росія звинуватила українську сторону у порушенні режиму припинення вогню в Донбасі

Росія звинуватила українську сторону у порушенні режиму припинення вогню в Донбасі. Про це йдеться в листі, який направив колегам по нормандському формату представник від Росії – заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак.

Як стверджується в документі, Україна повідомила про це в ході останньої відеоконференції політичних радників лідерів країн “нормандської четвірки”.

У листі підкреслюється намір ФРН, РФ, а також Франції докласти всіх зусиль до того, щоб режим припинення вогню в Донбасі був стійким і всеосяжним.

У підсумку, як стверджується в листі Козака, Москва, Берлін і Париж “взяли до відома” відмову України від виконання зобов’язань від 22 липня 2020 року.

Тим часом, серед інших пунктів в той раз було погоджено, що у відповідь вогонь при наступальних діях допускається тільки при наявності наказу керівництва ЗС сторін конфлікту. Також обов’язковою умовою повинна стати безуспішна спроба врегулювання через координаційні механізми.

Раніше повідомлялося, що заступник голови адміністрації Кремля Дмитро Козак відправив лист представникам Парижа, Берліна і Києва з документом по переговорах у “нормандському форматі”. У зверненні є проект Спільних підсумків відеоконференції політичних радників, а також представників міністерств закордонних справ “нормандського формату”.

Поділитись