У Києві заявили про доопрацювання плану врегулювання конфлікту в Донбасі

У Києві заявили про доопрацювання плану врегулювання конфлікту в Донбасі

Влада допрацювала план мирного врегулювання ситуації в Донбасі, запропонований Францією і Німеччиною.

Про це заявив глава офісу українського президента Андрій Єрмак під час онлайн-дискусії на тему «Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік». За його словами, новий конкретний план відповідає духу Мінських угод і відповідає нормам міжнародного права. Він також додав, що тепер цей план чекає схвалення з боку Росії, пише «Укрінформ».

Єрмак також висловив надію на те, що план стане «предметом потужного обговорення через тиждень-два» під час відеоконференції в «нормандському форматі».

Раніше 9 березня президент України Володимир Зеленський заявив про готовність зустрітися з кожним із лідерів країн «нормандської четвірки» (Росія, Німеччина, Франція і Україна), якщо чотиристоронні переговори будуть відкладатися.

12 січня в Берліні відбулися переговори політичних радників лідерів країн «нормандської четвірки» з української врегулювання. Як зазначив заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак, зустріч була корисною, але остаточних рішень поки не прийнято.

На наступний день голова українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що влада країни наполягають на проведенні зустрічі в нормандському форматі на рівні глав держав, але нібито через Росію вона відкладається.

У свою чергу, Зеленський 15 січня о телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що прогрес у мирному врегулюванні ситуації в Донбасі практично відсутня.

Поділитись