У МВД України доповіли про готовність “знищити Росію” в Донбасі

У МВД України доповіли про готовність “знищити Росію” в Донбасі

Радник міністра внутрішніх справ України Валерій Поцілуйко заявив про існування Стратегії деокупації Донбасу і доповів, що МВС республіки готове її реалізувати, якщо таке рішення буде прийняте керівництвом країни.

За його словами, Україна готова “відповісти на будь-які дії країни-агресора, навіть на повномасштабний наступ”.

“Звичайно, ми очікуємо відповіді. Тому що вони інакше не можуть”, – сказав Поцілуйко в інтерв’ю українському виданню “Обозреватель” у відповідь на питання про реакцію Росії на рішення РНБО щодо закриття телеканалів Медведчука і Козака.

Він додав, що це удар по інструменту впливу Росії в Україні і цей удар дуже сильний, який є потрясінням для Москви.

Радник не очікує серйозної активізації військових дій в Донбасі найближчим часом, тому що при негоді вести бої важко. Однак, за його словами, Україна враховує, що таке може статися, коли поля підсохнуть.

“Запевняю вас, що ми готові до відповіді, готові до агресії, готові навіть до повноцінного вторгнення. За словами міністра (Арсена Авакова – ред.), якщо це буде тотальний наступ росіян, він стане нищівним для них”, – сказав Поцілуйко.

Також радник вважає, що якщо по Україні буде завдано удару за допомогою авіації, то це стане доказом участі Росії в бойових діях в Донбасі. Він зазначив, що у Києва теж є авіація і ще підтримка Заходу, тому Україна в цьому випадку також зможе дати рівноцінний відповідь.

Поділитись