Кравчук пригрозив Росії “радикальними кроками” через позицію по Донбасу

Кравчук пригрозив Росії “радикальними кроками” через позицію по Донбасу

Глава делегації Києва в Тристоронньої контактній групі Донбасом Леонід Кравчук пригрозив Росії “радикальними кроками”, якщо вона не визнає себе стороною конфлікту на Донбасі.


“Якщо Росія і надалі буде стояти на тому, що вона не є стороною конфлікту, а є лише спостерігачем, і шукати будь-які причини, щоб блокувати наші переговори, то можна говорити, що ситуація знаходиться в глухому куті і що її вивести з нього можна лише радикальними кроками. Ось ми зараз, делегація наша, думає над тим, які можливо внести пропозиції”, – заявив він в ефірі телеканалу “Україна 24”.

За його словами, Росія “не хоче миру на Донбасі, вона хоче, щоб ситуація була такою, якою вона є сьогодні”.

“Ми будемо просити діяти не на базі тих домовленостей, які вже є, а шукати інші домовленості. Тобто робити кроки. Перше: визнаємо, що ситуація знаходиться в глухому куті і що ця ситуація повинна бути змінена на основі нових, підкреслюю, на основі нових підходів і документів, які ми повинні зафіксувати і, спираючись на них, йти вперед. Це дуже радикальний крок”, – заявив Кравчук.

Він додав, українська сторона не дозволить Росії “діяти так, як вона хоче”.

“Ми зробимо все, щоб поставити Росію в рамки міжнародного права і зробити так, щоб вона виконувала ці норми”, – додав Кравчук.

За останніми даними ООН, жертвами конфлікту стали близько 13 тисяч осіб. Питання врегулювання ситуації в Донбасі обговорюється, в тому числі в ході зустрічей в Мінську контактної групи, яка з вересня 2014 прийняла вже три документа, що регламентують кроки по деескалації конфлікту. Однак і після угод про перемир’я між сторонами конфлікту тривають перестрілки.

Поділитись