Зеленський знову скликав засідання РНБО

Зеленський знову скликав засідання РНБО

Президент України Володимир Зеленський знову скликав засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО).

Воно пройде в п’ятницю, 26 лютого, передає «РБК-Україна».

«Так. Буде засідання», – сказало журналістам одне з поінформованих джерел. Другий співрозмовник підтвердив орієнтовний час – 18:30. Порядок засідання на даний момент тримається в таємниці.

Пізніше в офісі президента України офіційно підтвердили скликання засідання РНБО «в зв’язку з необхідністю прийняття оперативних рішень з актуальних питань державної безпеки».

На минулому засіданні РНБО, яке пройшло 19 лютого, було прийнято рішення про введення санкцій проти голови політичної ради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко і ще ряду людей, серед яких є громадяни Росії. Також були введені обмеження проти 19 юридичних осіб, пов’язаних з Медведчуком і Марченко. Причиною введення санкцій стало розслідування Служби безпеки України (СБУ) про фінансування тероризму.

До цього Зеленський ввів в дію рішення РНБО про блокування опозиційних телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK. Після його указу вони припинили мовлення. Персональні санкції також були введені відносно депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Тараса Козака, який є власником медіахолдингу «Новини».

Поділитись