Радники Зеленського провели низку зустрічей з європейськими посадовцями в Брюсселі

Радники Зеленського провели низку зустрічей з європейськими посадовцями в Брюсселі

Радники новообраного президента України Володимира Зеленського Олександр Данилюк і Руслан Рябошапка під час візиту до Брюсселя провели низку зустрічей з європейськими посадовцями. Про це повідомила прес-служба Володимира Зеленського.

Зокрема, 3 травня вони зустрілися з кабінетами голови Європейської комісії Жан-Клода Юнкера, голови Європейської Ради Дональда Туска та комісара з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнеса Гана.

Крім цього, члени команди новообраного президента мали робочий ланч у посольстві Канади в Бельгії з представниками країн-учасниць конференції з підтримки реформ в Україні, яка відбудеться влітку в Торонто. Основним питанням обговорення було сприяння з боку західних партнерів у реалізації антикорупційних заходів, судовій та економічних реформах, забезпеченні верховенства права. Ці напрями є першочерговими пріоритетами новообраного Президента України.

«Ми побачили підтримку нашої політики з боку західних партнерів і зацікавленість у активізації співпраці з Україною під час президентства Володимира Зеленського», – повідомив Олександр Данилюк.

Також радники новообраного президента України провели зустрічі з президентом Альянсу лібералів та демократів за Європу (ALDE) Гансом ван Бааленом, з Крістіаном Даніельсоном, генеральним директором Директорату Європейської комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС, і виконавчим директором Європейського оборонного агентства Хорхе Домеком.

Поділитись