Володимир Зеленський зустрівся з Патріархом Філаретом та митрополитом Епіфанієм

Володимир Зеленський зустрівся з Патріархом Філаретом та митрополитом Епіфанієм

Сьогодні Володимир Зеленський зустрівся з Патріархом Філаретом. На зустрічі також був присутній настоятель храму Різдва Христового протоієрей Микола Салабай.

Про це йдеться у повідомленні прес-штабу Володимира Зеленського, передає  Newformat.info.
 
Владика привітав новообраного Главу держави з перемогою на виборах та закликав використати дану йому владу для сприяння добру і подолання зла. Потому Патріарх Філарет вручив новообраному Президенту пам’ятний подарунок. Володимир Олександрович подякував Патріарху за зустріч та спілкування.
 
Сьогодні Володимир Зеленський також зустрічався із Предстоятелем Православної Церкви України митрополитом Епіфанієм.
 

Митрополит Епіфаній привітав Володимира Зеленского та написал у Facebook:

“Вітаю обраного Президента України Володимира Зеленського з Великоднем та обранням на високу посаду. Під час нашої зустрічі обговорили проблеми, які постають перед українцями. Зокрема, багаторічний конфлікт на Донбасі. Ми були єдині у тому, що Церква має молитись, а держава робити все, аби всі регіони нашої країни жили в мирі і спокої. Також обговорили теми боротьби з корупцією і бідністю.

З приємністю подарував обраному Президенту репринтне видання «Острозької Біблії» – першого повного друкованого тексту Старого і Нового Завіту слов‘янською мовою, підготовленого в Україні наприкінці 16 століття”.

Крім того, Володимир Зеленський провів зустріч із Главою УПЦ МП митрополитом Онуфрієм. Митрополит же висловив вітання з обранням на відповідальну й почесну посаду, побажав Божої допомоги, наснаги та терпіння. Під час зустрічі були обговорені питання розвитку загальнолюдських цінностей, окремо зосередили увагу на ситуації на Сході. Володимир Зеленський та митрополит Онуфрій наголосили на тому, що держава та Церква мають докласти максимум зусиль для налагодження миру та відновлення єдності України.

Володимир Зеленський подякував усім українцям:

Поділитись