Володимир Зеленський провів зустріч із духовними лідерами мусульман України

Володимир Зеленський провів зустріч із духовними лідерами мусульман України

​​Сьогодні новообраний президент Володимир Зеленський провів зустріч із духовними лідерами мусульман України. На зустрічі були присутні: шейх Ахмед Тамім голова Духовного управління мусульман України, муфтій України, Айдер Рустемов — муфтій Духовного управління мусульман Криму, шейх Саід Ісмагілов — муфтій Духовного управління мусульман України «Умма».

Про це повідомили у штабі Володимира Зеленського, передає Newformat.info.

Наразі в Україні проживає близько 2 мільйонів мусульман.

Володимир Зеленський наголосив, що його стратегія — не на словах, а на ділі об’єднати країну, адже єдність — це запорука сили. Для цього слід розпочати конструктивний і відвертий діалог зі всіма громадянами України, зокрема на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

«Ви — лідер нового покоління, обраний народом України. І я вважаю, що сильна, заможна Україна для всіх громадян різних національностей і віросповідань — це справжня мрія простих людей», —підкреслив шейх Ахмед Тамім. 

Більш того, учасники зустрічі підтвердили свою готовність підтримати ініціативи новообраного Президента, орієнтовані на консолідацію суспільства. Також поговорили про можливість міжнародних інвестицій в Україну від представників мусульманських держав. Володимир Зеленський підкреслив, що особисто готовий стати гарантом інвестицій у рамках своїх повноважень, закріплених Конституцією України. Крім цього, духовні лідери українських мусульман привітали з обранням на пост Президента України та наголосили на великій відповідальності перед народом — представниками різних національностей і віросповідань.

Шейх Ахмед Тамім, один із членів Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, окремо підкреслив готовність підтримати конструктивні ініціативи новообраного Президента, зокрема на міжнародній арені під час зустрічей офіційних осіб, представників мусульман різних країн світу.

Поділитись