Прем’єр заявив про зв’язок СБУ з контрабандистами

Прем’єр заявив про зв’язок СБУ з контрабандистами

За попередньої влади в Києві співробітники органів прокуратури та Служби безпеки України співпрацювали з контрабандистами.

Про це в програмі «Свобода слова» на ICTV заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Запис ефіру доступна на YouTube.

За його словами, нові люди в СБУ та інших правоохоронних органах зможуть впоратися з проблемою контрабанди в країні. Гончарук висловив упевненість, що перемогти контрабандистів можна тільки спільними зусиллями органів правопорядку і уряду під координацією президента України.

«Неможливо побороти контрабанду, яку покривають прокуратура, СБУ,  Міністерство фінансів. Тому мене не дивує, що в минулому уряді це було зробити набагато складніше. Я переконаний в тому, що нинішні керівники прокуратури та Служби безпеки України якісно відрізняються моральними якостями, перш за все, від тих людей, які очолювали ці органи до цього”, – сказав український політик.

17 вересня стало відомо, що білоруські митники спільно з КДБ розкрили схему переправлення зброї з України в Росію. Частина зброї транзитом йшла через Білорусію в Литву, а вже з прибалтійської республіки нелегальний вантаж доставляли в пункт призначення.

Раніше білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що республіка була змушена «наглухо закрити» кордон з Україною. При цьому він висловив жаль, що таку політику довелося вести відносно «своїх братів, близьких людей». Пізніше в Мінську уточнили, що «кордон закритий для незаконослухняних громадян і злочинних елементів».

Поділитись