СБУ викрила групу фальшивомонетників

СБУ викрила групу фальшивомонетників

У столиці Служба безпеки України блокувала протиправну діяльність групи осіб, які спеціалізувалися на збуті фальшивих євро.

Оперативники спецслужби задокументували, що до складу групи входило троє українців та громадяни Казахстану. У ході розслідування встановлено, що зловмисники з початку 2018 року налагодили постачання підробленої валюти з Туреччини морським і повітряним шляхами, передає aspi.com.ua.

В Україні зловмисники підшукували громадян, які погоджувалися за відсоток реалізувати підробки у пунктах обміну, які не мають детекторів для перевірки валют. За інформацією спецслужби, ділки ввозили в Україну і щомісяця реалізовували понад 50 тисяч фальшивих купюр різного номіналу. 

Правоохоронці затримали зловмисників у Солом’янському районі Києва після того, як на автомобільній заправній станції один з учасників групи намагався обміняти 25 тисяч підроблених євро на гривні за заниженим курсом, повідомляється га сторінці СБУ у Facebook. 

Під час проведення невідкладних слідчих дій за місцем проживання учасників групи в орендованій квартирі у Шевченківському районі столиці було вилучено ще 21 тисячу підробленої євровалюти.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) чотирьом фігурантам справи оголошено про підозру, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. 

Триває досудове слідство.

Поділитись