СБУ проведе слідчі дії зі звільненими з російського полону моряками

СБУ проведе слідчі дії зі звільненими з російського полону моряками

СБУ проведе слідчі дії зі звільненими з російського полону моряками. Вони проводитимуться з метою документування фактів агресивного ведення війни Збройними силами РФ, незаконного утримання громадян України та захоплення військових суден.

Як повідомляє пресслужба військової прокуратури Південного регіону України, слідчий відділ Управління СБ України в Одеській області розслідує кримінальне провадження, яке було розпочате 25 листопада 2018 року за фактами агресивного ведення війни Збройними силами РФ та ФСБ РФ, шляхом обстрілу та захоплення у полон двадцяти чотирьох українських військовослужбовців (троє з яких отримали поранення різного ступеню тяжкості), а також військових катерів “Бердянськ”, “Нікополь”, буксира “Яни Капу” (ч. 2 ст. 437, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

“Військова прокуратура, збираючи факти збройної агресії РФ на території України, і надалі продовжуватиме стояти на захисті цілісності та суверенітету нашої держави з метою встановлення істини у Міжнародному кримінальному суді”, – наголосили у пресслужбі.

Поділитись