П’ятеро людей вбито в церкві в Південній Африці

П’ятеро людей вбито в церкві в Південній Африці

П’ятеро людей загинули, а шестеро госпіталізовано після того, як в церкві в Південній Африці зі зброєю взяли заручники, повідомила поліція.


Незрозуміло, скільки заручників було в церкві на той час, але всіх було звільнено, повідомляє служба південної Африки. Вони заарештували 40 підозрюваних у нападі на Міжнародну церкву святості П’ятидесятників у Цурбекомі, на північному заході Преторії.

З тих, хто загинув, четверо були знайдені розстріляними та спаленими в машині, а п’ятий, охоронець, також був застрелений у своєму автомобілі, реагуючи на інцидент. Поліцейські були серед госпіталізованих із травмами.

Поліцейські вилучили понад 34 одиниці вогнепальної зброї, включаючи гвинтівки, короткі гармати та пістолети.

“Я впевнений, що швидка реакція об’єднаних сил безпеки запобігла тому, що могло бути більше крові”, – заявив в заяві національний уповноважений генерала поліції Кела Джон Сітоле.

“Досить прикро, що такий інцидент має місце в той час, коли Південну Африку добиває смертельний вірус і насильницькі злочини”, – додав Сітоле.

Група озброєних людей зайшла в церкву і напала на людей всередині, вказуючи, що “вони хочуть зайняти приміщення”, – йдеться в заяві поліції.

Поліція додала, що вони розслідують можливість нападу, мотивованого внутрішньою ворожнечею між конфліктуючими сторонами церкви.

Поділитись