На Африканському континенті пік захворюванності на коронавірус

На Африканському континенті пік захворюванності на коронавірус

Чиновники CDC Africa та WHO кажуть, що інформування населення Африканського континету були важливими.

Оскільки дуже мало і досі відомо про Covid-19, то нації, необхідний час для термінової підготовки. Але за майже п’ять місяців по всій Африці таких катастрофічних сценаріїв просто не відбулося, – передає CNN.
“Країни Африканського регіону спрогнозували, що вони будуть до цього готові. Я думаю, що раніше прогнози намалювали картину, яка до цього часу буде досить переважаючою”, – заявив доктор Хамфрі Карамагі, лідер команда з даних, аналітики та знань регіону ВООЗ.
Південна Африка швидко закрила свої кордони для подорожуючих з високим рівнем ризику та закрила свої школи в середині березня до досягнення 100 підтверджених випадків. Ввели жорсткий карантин.
Експерти в галузі охорони здоров’я кажуть, що ці жорсткі рішення та багаторічний досвід боротьби з такими захворюваннями, як Ебола та жовта лихоманка, зробили значний вплив на швидкість передачі.
Минулого тижня ВООЗ оголосила, що загальна кількість підтверджених випадків в Африці зросла вдвічі менше ніж за 20 днів до більш ніж 200 000 інфікованих – все ще менше ніж 3% від загальної кількості у світі. Але незрозуміло, скільки справ насправді існує через недостатню кількість тестувань.
Моделювання ВООЗ підрахує, що у Південній Африці, Алжирі та Камеруні масштабна епідемія захворюванності на коронавірус.
 
Служби охорони здоров’я прогнозують, що пік захворюванності на коронавірус настане в липні чи серпні. Чиновники з ВООЗ кажуть, що в Африці понад мільярд людей захворіють на новий вірус.
Поділитись