Туреччина завдала авіаудару по базі Аль-Джуфра в Лівії

Туреччина завдала авіаудару по базі Аль-Джуфра в Лівії

Потужний авіаудар завдала Туреччина по базі в Аль-Джуфра в Лівії.

ЗМІ з посиланням на користувачів в Twitter повідомляють про десятки загиблих і поранених, а також про велику кількість знищеної техніки. Політологи вважають, що таким чином ВПС Туреччини відповіли на удар по базі Аль-Ватий.

Нагадаємо, в результаті того авіанальоту загинуло більше сотні бойовиків Уряду національної згоди Лівії і турецьких військових. За інформацією видання Turkey al-An, були важко поранені начальник Генерального штабу ЗС Туреччини Яшар Гюлер і шість офіцерів старшої командної ланки.

Депутат «Доброю партії» (İYİ Parti) Туреччини Айдин Аднан Сезгін повідомив, що під час авіанальоту на базу в Аль-Ватий Туреччина зазнала серйозних втрат – загинуло 55 чоловік, зруйновано турецькі системи ППО і вся інфраструктура.

Експерти відзначають, що авіаудар був здійснений авіацією Лівійської національної армії, а бомбування Аль-Ватий могла стати провокацією з боку Туреччини, яка завдала удару по своїй базі, щоб виправдати наступ на Сирт і Аль-Джуфра. В провокації могли бути задіяні сили африканського командування ВС США (AFRICOM). Вибухи в Аль-Ватий також можуть бути результатом міжусобиць банд джихадистів, в руках у яких виявилося сучасне турецьке озброєння.

Поділитись