Навальний пояснив, чому не помер після отруєння “Новачком”

Навальний пояснив, чому не помер після отруєння “Новачком”

44-річний опозиціонер Олексій Навальний вирішив відновити бігові тренування.

Він вважає, що саме захоплення бігом допомогло йому вижити після отруєння нервово-паралітичним речовиною.

Лікарі сказали мені, що одна з причин, за якими я не помер, – хороша фізична форма. Я бігав. Страждав, але бігав. Не дарма, – написав блогер на своїй сторінці в Instagram.

Він зізнався, що хоче почати бігати «прям нормально». До цього він пробував пробігти п’ять і сім хвилин, щоб відчути рух. Навальний сподівається, що тренування допоможуть відновити пошкоджену в результаті отруєння ногу.

Моя ліва нога як і раніше злегка «заморожена», лікарі говорять: «Жди, має пройти». Сподіваюся, біг допоможе, – підкреслив політик.

Він пообіцяв ділитися інформацією, як проходять тренування, і закликав усіх передплатників за його прикладом зайнятися бігом.

А ви теж починайте, біг – це тільки на початку противно, а потім ок. А ще через деякий час ви почнете по ньому нудьгувати. Плюс, якщо отруять хімзброєю, можливо, це вас врятує! – зазначив Навальний.

Опозиціонеру стало погано 20 серпня у час перельоту з Томська в Москву. Літак екстрено сів у Омську, хворого госпіталізували. Після стабілізації його перевезли до німецької клініки. У вересні уряд Німеччини заявило, що Навальний був отруєний нервово-паралітичною речовиною «Новачок». При цьому омські медики не виявили слідів отрути в організмі опозиціонера. Навальний заявив, що повернеться в Росію після того, як остаточно відновиться.

Поділитись