У Росії заявили, що “Справа Навального” дійде до ООН

У Росії заявили, що “Справа Навального” дійде до ООН

Росія може винести справу блогера Олексія Навального на обговорення в Раді безпеки ООН.

Постпред Росії в ООН Василь Небензя допустив, що для інших учасників бесіди це буде неприємна розмова.

«Нам іноді приписують, що ми намагаємося уникнути розмови – це неправда … Ми нічого не боїмося, нічого не приховуємо», – заявив Небензя.

На думку російського дипломата, інші країни «побоюються» публічно обговорювати цю тему. За його словами, багато хто з них розуміють, що це «може бути розгорнуто і в іншу сторону». Небензя розповів, що влада країни взаємодіє з ООН з приводу інциденту з Навальний, при цьому він не знає, чим закінчиться ця справа.

Навальному стало погано 20 серпня в літаку з Томська в Москву. Борт екстрено сів в Омську, де блогера госпіталізували. На прохання родини, його вивезли в Німеччину, де він знаходиться на лікуванні. Блогер зустрічався з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. При цьому деякі ЗМІ вважають, що активність Навального в соцмережах контролюється західними спецслужбами. Раніше член експертної ради Експертної інституту соціальних досліджень Олег Матвейчев припустив, що блогер не скоро прилетить в Росію, оскільки у нього немає підстав для яскравого повернення.

Поділитись