Лідер «Аль-Каїди» з’явився на відео в річницю терактів у Нью-Йорку

Лідер «Аль-Каїди» з’явився на відео в річницю терактів у Нью-Йорку

Він позитивно відгукнувся про атаки терористичної організації, в тому числі на російських військових в Сирії, а також згадав про виведення військ США з Афганістану.

Коли було записано відео, невідомо.

Лідер терористичної організації «Аль-Каїда» Айман аль-Завахірі з’явився на відео в 20-ті роковини терактів, скоєних організацією 11 вересня 2001 року в США, повідомляє Associated Press. Агентство посилається на дані групи SITE Intelligence Group, яка відстежує активність джихадистів в інтернеті.

Група повідомила, що в відео, опублікованому в суботу, аль-Завахірі вихваляє атаки «Аль-Каїди», в тому числі на російських військових в Сирії в січні. Він також заявляє про те, що Єрусалим «ніколи не буде єврейським». Аль-Завахірі також згадав про виведення США військ з Афганістану, проте не сказав нічого про захоплення країни «Талібаном» (терористичний рух, заборонено в Росії).

SITE повідомляє, що дата запису відео з лідером «Аль-Каїди» невідома.

У неділю, 12 вересня, колишній виконуючий обов’язки глави розвідки США Майкл Морелл в інтерв’ю телеканалу CBS повідомив, що аль-Завахірі, імовірно ховається в Афганістані. «Ми так думаємо, що означає, що Талібан ховає зараз аль-Завахірі. «Талібан» вкриває «Аль-Каїду» сьогодні», – заявив Морелл.

Поділитись