Комітет Сенату США затвердив кандидатуру генпрокурора

Комітет Сенату США затвердив кандидатуру генпрокурора

Кандидатуру Вільяма Барра, якого запропонував на посаду генерального прокурора США президент Дональд Трамп, підтримав юридичний комітет Сенату США. Тепер за його призначення на посаді генерального прокурора, міністра юстиції США має проголосувати Сенат, повідомляє Reuters.


На засіданні комітету кандидатуру Вільяма Барра підтримали 12 членів Республіканської партії, натомість 10 сенаторів-демократів проголосували “проти”. Зокрема, демократи стурбовані тим, чи не стане Барр на заваді розслідуванню, проведеному спеціальним прокурором Робертом Мюллером, про втручання Росії в президентські вибори 2016 року в США. Очікується, що кандидатура Барра буде затверджена верхньої палатою Конгресу, контрольованою республіканцями, вже на наступному тижні.

Вільям Барр, який обіймав посаду генерального прокурора з 1991 по 1993 рік за президентства Джорджа Буша-старшого, стане другим генпрокурором адміністрації Дональда Трампа. Президент США відправив у відставку попереднього – Джеффа Сешнса – на наступний день після проміжних виборів до Конгресу США в листопаді 2018 року.

Сенатори від Демократичної партії заявляють, що вони, як і раніше, стурбовані минулорічним коментарем Вільяма Барра, в якому містився критичний відгук про роботу спеціальної комісії Роберта Мюллера. Під час слухань у сенатському комітеті минулого місяця, Вільям Барр запевнив сенаторів, що він дозволить Мюллеру завершити слідство, оприлюднити доповідь, і що у Дональда Трампа не буде можливості «відредагувати» висновки цього розслідування.

Поділитись