Трамп виступив із щорічним посланням до Конгресу

Трамп виступив із щорічним посланням до Конгресу

Президент США Дональд Трамп виступив зі щорічним посланням “Про стан справ в країні” на спільному засіданні Сенату і Палати представників Конгресу у Вашингтоні. Це друге звернення Трампа на посаді глави держави, повідомляє Associated Press.


Першу частину своєї промови Трамп присвятив економічним успіхам, досягнутим країною за два роки його президентства. Він згадав про економічне зростання, – вдічі вище, ніж за останнє десятиліття, – найнижчий за 50 років рівень безробіття та рекордний темп створення нових робочих місць.

Значна частина виступу президента була присвячена боротьбі з нелегальною міграцією. Трамп закликав демократичну більшість Палати представників до єдності, наполягаючи на необхідності будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Говорячи про денонсацію США американсько-російського Договору про ліквідацію ракет меншої й середньої дальності, президент США поклав провину за цей крок на Москву, яка порушувала договір протягом багатьох років. Він висловив ймовірність укладення нового договору за участю Китаю. Якщо ж цього не відбудеться, то США перевершать суперників за видатками на нові озброєння й інновації, попередив Трамп.

Президент США заявив, що його переговори з лідером Північної Кореї допомогли уникнути війни і повідомив, що нова зустріч з Кім Чен Ином відбудеться 27-28 лютого у В’єтнамі.

Спершу виступ Трампа перед Конгресом планувався на 29 січня. Однак він буі перенесений через так званий “шатдаун”, часткове припинення роботи уряду.

Президент США, згідно з Конституцією, має виступати зі щорічним посланням до Конгресу. З першим таким посланням в 1790 році виступив перший президент країни Джордж Вашингтон.

Поділитись