Трамп висунув на пост голови Всесвітнього банку Девіда Мелпаса

Трамп висунув на пост голови Всесвітнього банку Девіда Мелпаса

 

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп висунув кандидатуру заступника міністра фінансів США Девіда Мелпаса на пост голови Всесвітнього Банку, передає CNN. Тепер кандидатуру має схвалити виконавча рада банківської установи.

Ради керівників обирає президента Всесвітнього банку серед претендентів на цю посаду зі 189 країн-акціонерів банку. Традиційно, президентом банку стає кандидат Сполучених Штатів, які є найбільшим акціонером банку з часткою в 16 відсотків.

Раніше ЗМІ повідомляли, що дочка президента США Дональда Трампа Іванка буде кандидаткою на посаду президента Світового банку.

Нагадаємо, 7 січня президент Всесвітнього банку Джим Йонг Кім заявив, що піде у відставку з 1 лютого, хоча його повноваження завершуються в 2022 році.

Девід Малпасс неодноразово виступав з гострою критикою на адресу Всесвітнього банку. У 2017 році під час виступу у Конгресі США він зазначив, що такі міжнародні інституції, як Всесвітній банк і Міжнародний валютний фонд “витрачають багато грошей” та “не дуже ефективні”. За його словами, їхня практика кредитування “корумпована”.

62-річний республіканець Девід Малпасс під час передвиборчої кампанії Дональда Трампа в 2016 році був його старшим економічним радником. З вересня 2017 року він обіймає посаду заступника міністра фінансів США з закордонних справ.

Офіційний процес подання заявки на посаду голови Всесвітнього банку починається 7 лютого і триватиме до 14 березня.

Поділитись