ЦРУ: до 2040 року вибухне світова «кліматична» війна

ЦРУ: до 2040 року вибухне світова «кліматична» війна

У найближчі десятиліття на Землі може спалахнути світова війна, яка буде спровокована глобальними змінами клімату.

Про це йдеться в опублікованому американським ЦРУ доповіді «Погляди національної розвідки на зміни клімату». У документі стверджується, що початок кліматичних зіткнень очікується не пізніше 2040 року. Тому готується до них слід вже зараз.

«Кліматичні» нападb, вважають його автори, можуть проводитися за допомогою технологій, що підсилюють стихійні лиха типу посух і повеней. Стверджується, що поява такого кліматичного зброї у ряду держав цілком можливо.

Крім того, країни можуть змінювати русла річок, перенаправляючи їх в більш посушливі території. Це також вплине на клімат і може позбавити води суміжні держави, ставши причиною збройних сутичок. Потенційними вогнищами таких воєн називаються регіони річок Конго, Інду, Меконгу і Нілу.

У доповіді виділю 11 країн, на які найсильніше подіють негативні наслідки глобальних змін клімату. Цим державам буде нічого втрачати, через що вони можуть спробувати піти на крайні заходи заради свого виживання. У загрозливий список ЦРУ увійшли: Афганістан, Бірма, Індія, Пакистан, КНДР, Ірак, країни Центральної Америки. Присутність серед них трьох країн-власниць ядерних арсеналів особливо турбує американських розвідників.

При цьому аналітики вважають, що світова спільнота, швидше за все, зможе вирішити всі кліматичні проблеми справедливим чином без застосування сили зброї.

Поділитись