Біля берегів Ізраїлю дайвери знайшли скарб з давньоримськими скарбами

Біля берегів Ізраїлю дайвери знайшли скарб з давньоримськими скарбами

Археологи виявили скарб біля берегів Ізраїлю, що складається з 18 кг монет, бронзових статуй божеств і ламп давньоримського періоду.


Старожитності знайшли дайвери під час занурення на затонулий корабель, який, імовірно, належав жив 1600 років тому торговцю, пише Express.

Судно було виявлено ще кілька років тому, однак повномасштабне підводне дослідження відбулося набагато пізніше, після того, як ізраїльський Управління старожитностей дало дозвіл на пошукові роботи.

Серед артефактів, знайдених місті на середземноморському узбережжі Кесарія, понад сім тисяч стародавніх монет, статуї Сола і Місяця – давньоримських богів Сонця і Місяця. Археологи також виявили дві бронзові лампи і предмети в формі тварин, в тому числі один, що нагадує дельфіна.

Виявлені монети ходили в зверненні в Стародавньому Римі, на них були викарбувані портрети імператора Костянтина I Великого, який правив Римом з 306 по 337 рік н.е. і імператора Ліцинія, який правив східним Римом з 308 по 324 рік н. е.
Сучасна Кесарія знаходиться на місці стародавнього порту. Юдейський місто було закладено при Ірода Великого в 22 році до нашої ери, а пізніше був приєднаний до Римської Імперії.

Поділитись