Австралія мобілізує армію для евакуації жителів міст, які постраждали від повеней

Австралія мобілізує армію для евакуації жителів міст, які постраждали від повеней

Уряд Австралії задіє армію для допомоги регіонам, що постраждали від повеней.

Про це у вівторок заявив прем’єр-міністр країни Скотт Моррісон.

“Службовці Міноборони Австралії нададуть допомогу в евакуації постраждалих від повені на сході країни. Уряд штату Новий Південний Уельс попросив допомоги військових вертольотів для порятунку людей в місті Річмонд і в низині річки Коло. Розглядається питання про мобілізацію від 500 до 1 тис. Солдатів і офіцерів ЗС Австралії, які при необхідності будуть скеровані в постраждалі райони”, – сказав Моррісон в ході прес-конференції в Канберрі.

Також глава уряду розповів, що не менше 9 тис. Осіб, чиї будинки і майно постраждали під час повеней на східному узбережжі континенту, вже звернулися за допомогою страхових компаній і соціальних служб країни.

“Не всі [постраждалі] райони були оглянуті, але ми вже знаємо, що кілька сотень будинків повністю затоплені, кілька автодоріг істотно пошкоджені, а в деяких містах зруйновано лінії електропередачі і комунальна інфраструктура. Ситуація залишається надзвичайно складною і сьогодні прогнозується її погіршення”, – зазначив прем’єр-міністр.
масштаби лиха

У понеділок через повені, викликані проливними дощами, були евакуйовані 18 тис. Осіб з міста Порт-Маккуорі і ряду навколишніх населених пунктів. У вівторок попередження про підготовку до евакуації випущені ще для 15 тис. Осіб в містах Річмонд, Вулломбі, Агнес-Бенкс і в ряді селищ на берегах річок Коло і Хоксбері. Через значне піднесення рівня річок на півночі штату Новий Південний Уельс обмежено рух громадського транспорту і поромних переправ. Закрито 263 загальноосвітні школи і десятки дитячих садків, перекритий ряд міжрегіональних автомагістралей.

До кінця дня на східному узбережжі країни прогнозується випадання від 100 мм до 350 мм опадів. “Попередження про можливі повені та небезпечних розливах річок випущені для сотень населених пунктів уздовж всього східного узбережжя. Наші станції спостереження у міста Порт-Маккуорі зафіксували понад 1 000 мм опадів, що випали за останні п’ять днів, а сильні дощі ще тривають, що робить ситуацію дійсно катастрофічною”, – зазначила черговий метеоролог бюро Джейн Голдінг.

У службі порятунку штату Новий Південний Уельс розповіли, що мобілізували весь постійний склад співробітників і залучили близько 1,7 тис. добровольців. Також в рятувальних операціях задіяні співробітники регіональної пожежної служби штату. У регіоні відкриті 18 евакуаційних пунктів, куди прибувають жителі 24 міст, постраждалих від повеней і розливів річок. Відомостей про постраждалих в результаті повеней не надходило.

Поділитись