20 штатів подали в суд на адміністрацію Байдена через трансгендерну політику

20 штатів подали в суд на адміністрацію Байдена через трансгендерну політику

Група з 20 штатів подала позов проти адміністрації президента Сполучених Штатів Джо Байдена через нової політики щодо захисту від дискримінації за ознакою статі, які торкнулися студентів-спортсменів, які ідентифікують себе як трансгендери.

Про це у вівторок, 31 серпня, повідомляє видання Western Journal.

Скарга була подана ще 30 серпня в окружний суд США Східного округу штату Теннессі в Ноксвілл.

Штати заперечують указ про запобігання дискримінації та боротьби з нею на основі гендерної ідентичності або сексуальної орієнтації, який, серед іншого, вимагає, щоб чоловікам і хлопчикам, які ідентифікують себе як жінки, було дозволено займатися спортом «для дівчаток і жінок» і користуватися туалетами і роздягальнями, призначеними для жіночої статі.

У заяві, зробленій в понеділок, генеральний прокурор Теннессі Герберт Слейтер сказав, що штати оскаржують рекомендації комісії з рівних можливостей працевлаштування і міністерства освіти.

«Необхідно дозволити досить суперечливі питання, наприклад, чи повинні школи вирішувати біологічним чоловікам брати участь в жіночих спортивних командах», – йдеться в заяві.

У документі також декларується, що вказівка ​​Байдена проводити таку політику щодо трансгендерів було результатом «необґрунтованого» тлумачення адміністрацією антидискримінаційних законів.

До позову приєдналися Теннессі, Алабама, Аляска, Аризона, Арканзас, Джорджія, Айдахо, Індіана, Канзас, Кентуккі, Луїзіана, Міссісіпі, Міссурі, Монтана, Небраска, Огайо, Оклахома, Південна Кароліна, Південна Дакота і Західна Вірджинія.

Раніше, в квітні, повідомлялося, що Міноборони США затвердив нові правила прийому трансгендерів на службу в американських ВС.

У 2016 році Барак Обама, який на той момент очолював США, дозволив трансгендерам відкрито надходити на службу в ЗС і отримувати необхідну медичну допомогу. Однак наступний президент Дональд Трамп в липні 2017 року скасував дане рішення.

Поділитись