WADA: РУСАДА, як і раніше, не відповідає Всесвітньому антидопінговому кодексу

WADA: РУСАДА, як і раніше, не відповідає Всесвітньому антидопінговому кодексу

Всесвітня антидопінгова агенція (WADA) опублікувала на своєму сайті реліз про засідання Виконавчого комітету організації.

У релізі зазначено, що Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) все ще не відповідає Всесвітньому антидопінговому кодексу.

У документі йдеться, що РУСАДА залишатиметься невідповідним доти, доки WADA не переконається, що організація виконує всі умови відновлення, викладені CAS.

Нагадаємо, що наприкінці лютого 2022 року Міжнародний олімпійський комітет (МОК) виступив зі зверненням на адресу міжнародних спортивних федерацій та рекомендував їм не допускати російських та білоруських спортсменів до будь-яких змагань.

На засіданні виконкому МОК 28 березня рекомендовано допустити росіян у нейтральному статусі, якщо спортсмени активно не займалися підтримкою бойових дій. До змагань не буде допущено спортсменів, які представляють силові відомства та збройні сили.

Раніше президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах розповів про бажання об’єднання всіх спортсменів на Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році.

Поділитись