Тайванська делегація не буде присутня на церемонії відкриття Олімпіади в Пекіні

Тайванська делегація не буде присутня на церемонії відкриття Олімпіади в Пекіні

Делегація спортивних чиновників та офіційних осіб адміністрації Тайваню не буде присутня на церемонії відкриття та закриття зимової Олімпіади в Пекіні.

Про таке рішення повідомила газета Taipei Times з посиланням на урядове джерело.

Тайванська сторона вважає, що влада КНР спробує використати цей захід для активної пропаганди територіальної приналежності острова Китаю та ідеї возз’єднання.

Крім того, символічно, що на параді спортсменів команда Тайваню, яка бере участь в Олімпіаді під назвою “Китайський Тайбей”, згідно з рішенням організаторів, проходитиме перед атлетами з Гонконгу, який є спеціальним адміністративним районом КНР.

Склад тайванської збірної стане відомий пізніше цього тижня.

Тайвань управляється своєю адміністрацією з 1949 року, коли туди бігли залишки сил Гоміндана на чолі з Чан Кайші (1887-1975), зазнавши поразки у громадянській війні в Китаї. З того часу острів зберігає прапор і деякі інші атрибути колишньої Китайської Республіки, що існувала на материку до приходу до влади комуністів. Згідно з офіційною позицією КНР, яку підтримує більшість країн, включаючи Росію, Тайвань вважається однією з китайських провінцій.

Поділитись