На відкриття Олімпіади в Токіо можуть допустити лише VIP-персон

На відкриття Олімпіади в Токіо можуть допустити лише VIP-персон

Уряд Японії розглядає питання про допуск на церемонію відкриття тільки високопоставлених представників, включаючи прибулих важливих гостей з-за кордону, а також представників спонсорів Ігор і дипломатів, повідомило видання Asahi Shimbun Digital з посиланням на урядовців.


Передбачається, що число VIP-гостей на церемонії відкриття буде значно менше передбачуваних раніше 10 тис. чоловік.

Крім того, щоб уникнути поширення коронавируса заходи після 21:00 будуть проводитися без глядачів, в решту часу олімпійські об’єкти будуть заповнюватися тільки наполовину від загальної місткості.

Організаційні питання щодо проведення Олімпіади будуть обговорюватися на переговорах 8 липня. У них візьмуть участь губернатор Токіо і президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах, який прибуде до Японії в той же день.

Прем’єр-міністр Японії Есіхіде Суга повідомив про ймовірність проведення Ігор взагалі без глядачів. За даними видання, прем’єр хотів, щоб на стадіонах були присутні вболівальники, проте деякі члени правлячої партії виступають за повну заборону.

21 червня організатори Олімпійських ігор – 2020 встановили ліміт в 10 тис. японських глядачів і не більше 50% заповнюваності спортивних об’єктів. При цьому глядачів можуть не допустити на стадіони через режим НС, введений у зв’язку з епідеміологічною ситуацією.

Олімпіада і Паралімпіада в Токіо повинні були відбутися в період з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через пандемії COVID-19 змагання перенесли на рік. Тепер вони пройдуть з 23 липня по 8 серпня 2021 роки без участі іноземних уболівальників. Назва Ігор – Токіо-2020 року – збережено.

Поділитись