Аналіз першої частини 8-го туру Першої ліги: несподіванки та лідери

Аналіз першої частини 8-го туру Першої ліги: несподіванки та лідери

У суботу під час 8-го туру Першої ліги відбулося 4 матчі, у яких лідери та аутсайдери чемпіонату боролися за важливі очки.

Цими вихідними в рамках 8-го туру Першої ліги відбулося п’ять матчів, де зустрілися лідери й аутсайдери чемпіонату.

Перша зустріч відбулася 21 вересня о 14:00. ФК «Нива» приймав хмельницьке «Поділля». Для гостей цей матч став ювілейним — 250-м у Першій лізі. Неочікуваним сюрпризом стало тренерське дебютування Юрія Вірта у складі «Ниви», якому допомагали Микола Лапко та Олександр Зотов.  

Фото з сайту ФК

Статистика попередніх протистоянь між цими командами була невиразною: п’ять із шести останніх матчів завершувалися внічию. І цей матч також почався обережно — лише на 15-й хвилині глядачі побачили перший удар по воротах. На перерву команди пішли з нульовим рахунком, але в другому таймі господарі поля реалізували свій шанс. На 71-й хвилині Шаврін відкрив рахунок. Попри всі спроби «Ниви» відігратися, результат залишився незмінним. Фінальний свисток зафіксував перемогу «Поділля» з рахунком 1:0. Ця перемога дозволила команді піднятися на шосте місце в турнірній таблиці.

У цей же час відбувся матч між ФК «Агробізнес» і ФК «Епіцентр». Господарі поля, підопічні Олександра Чижевського, з перших хвилин почали активно атакувати і вже на 15-й хвилині повели в рахунку 1:0. Через п’ять хвилин «Агробізнес» подвоїв свою перевагу. Після перерви «Епіцентр» скоротив відставання завдяки голу Володимира Танчика на 61-й хвилині, але цього було недостатньо для перемоги. Фінальний рахунок — 2:1 на користь «Агробізнесу», що стало для них сьомою перемогою в чемпіонаті.

У групі Б ФК «Металург» приймав ФК «Юска». Гра розпочалася повільно, команди намагались контролювали м’яч. На 38-й хвилині господарі відкрили рахунок завдяки голу Бандуріна. Однак наприкінці другого тайму «Юска» змогла зрівняти рахунок, а на 90+5 хвилині гості забили переможний м’яч, завершивши матч з рахунком 1:2.

Останній матч 21 вересня проходив між лідерами турніру — ФК «Кудрівка» і «Металістом 1925». Це була перша зустріч між командами, і хоча гра проходила на рівних швидкостях, «Металіст 1925» виявився майстернішим. Юрченко відкрив рахунок на 36-й хвилині, Артем Легостаєв забив свій дебютний гол у додатковий час на 90+5 хвилині. Матч завершився з рахунком 1:1. «Металіст 1925» наразі посідає третю сходинку турнірної таблиці з 10 очками.

Поділитись