ЗСУ завдали величезних втрат ПВК «Вагнера»

ЗСУ завдали величезних втрат ПВК «Вагнера»

З самого початку повномасштабної війни проти України росіяни зазнали катастрофічних втрат.

Щоб поповнити свої війська, вони використовували найманців. Проте солдати із ПВК «Вагнера» також почали закінчуватись. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Раніше у ПВК були лише військові з бойовим досвідом. Але потім туди стали брати практично всіх, навіть колишніх засуджених.

У міністерстві оборони Великобританії розповіли, що Росія використала приватну військову компанію «Вагнер», щоб посилити сили на передовій та зменшити нестачу особового складу та втрати.

«Вагнер» майже напевно грав центральну роль в останніх боях, включаючи захоплення Попасної та Лисичанська. Ці бої завдали групі великих втрат», – додали до Міноборони Британії.

Водночас ПВК знижує стандарти набору. Тепер вагнерівцями можуть стати навіть засуджені чи люди, які раніше були у «чорних списках».

«Для новобранців є дуже обмежене навчання. Це, швидше за все, вплине на майбутню оперативну ефективність групи та знизить її цінність як опори для регулярних російських сил», – йдеться у повідомленні.

Попри це голова «Вагнера» Євген Пригожин нещодавно отримав звання героя Російської Федерації за бої на Луганщині.

«У той час, коли відбувається заміна низки високопоставлених російських військових командирів, це, ймовірно, загострить невдоволення між військовими та «Вагнером». Також це, можливо, негативно вплине на моральний стан російських військових», – підсумували в Міноборони Британії.

Поділитись