Британська розвідка пояснила, чому Росія використовує пілотів з “Вагнера”

Британська розвідка пояснила, чому Росія використовує пілотів з “Вагнера”

Розвідка Британії вважає, що Росія використовує пілотів-найманців «Вагнера», оскільки їй не вистачає належно підготовленого особового складу і має великі бойові втрати.

Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії 24 червня. Розвідка нагадала, що ЗСУ захопили пілота збитого 17 червня російського штурмовика Су-25, який виявився найманцем групи «Вагнера».

Розвідка вважає, що використання відставних співробітників, які зараз працюють за контрактом з групою «Вагнера», вказує на те, що російські ВПС, ймовірно, намагаються підтримати вторгнення в Україну з достатньою кількістю екіпажів.

“Ймовірно, це пов’язано з поєднанням недостатньої кількості належним чином підготовленого особового складу в Росії та її бойових втрат”, – йдеться в огляді.

Повідомляється, що у ході своїх місій російський пілот використовував комерційні пристрої GPS, а не російське військове навігаційне обладнання.

Це, ймовірно, вказує на те, що літаки пілотів “Вагнера” ​​є більш старими моделями Су-25, і що ВПС Росії не надають “Вагнеру” сучасне обладнання авіоніки.

Поділитись