ЗМІ повідомили про конфуз Шольца з відправкою військових до Литви

ЗМІ повідомили про конфуз Шольца з відправкою військових до Литви

Канцлер Німеччини Олаф Шольц осоромився, відправивши до Литви 50 людей замість обіцяних тисяч німецьких військових, пише у статті для журналу Politico оглядач Метью Карнічніг.


За його словами, рішення глави німецького уряду викликало подив у Вільнюсі.

“Під час візиту до Вільнюса на початку місяця канцлер Німеччини Олаф Шольц спробував показати стороні свою відданість забезпеченню безпеки Прибалтики, але викликав лише подив. Шольц сказав репортерам, що Берлін рухатиметься шляхом перекидання до Литви “надійної бойової бригади”, маючи на увазі розміщення кількох тисяч військовослужбовців”, – наголосив Карнічниг.

Проте, як зазначив автор публікації, помічники канцлера ФРН невдовзі спростували його висловлювання.

“Його помічники пізніше дали зовсім інші коментарі, зазначивши, що Німеччина перекине туди лише штаб підрозділу – близько 50 осіб, тоді як більшість військ залишиться в Німеччині”, – написав оглядач.

Міністерство оборони Литви неодноразово заявляло, що домагається посилення батальйонів розширеної передової присутності НАТО до рівня бригад. За словами командувача литовської армії генерал-лейтенанта Вальдемараса Рупшиса, бригада, що виділяється Німеччиною Литві, прибуде в країну не найближчим часом.

Поділитись