Шольц закликав ЄС готуватися до розширення

Шольц закликав ЄС готуватися до розширення

Канцлер ФРН Олаф Шольц закликав ЄС модернізувати механізми прийняття рішень у співтоваристві, зокрема з перспективою подальшого розширення.

Про це він заявив агентству DPA.

“Євросоюз має підготуватися до розширення. Для цього він має модернізувати свої структури та процеси прийняття рішень, – цитує його агентство в неділю. – Не завжди виходитиме виносити одностайні рішення з питань, які потрібно вирішувати сьогодні. І це нам належить обговорити на саміті ЄС поряд з багатьма іншими темами”.

Також канцлер заявив, що потрібно “запропонувати конкретні” дії щодо вступу до спільноти тим країнам, які стали кандидатами 20 років тому. “Інакше буде враження, що цей статус ні до чого не веде”, – зазначив він.

У п’ятницю колегія Єврокомісії рекомендувала Європейській раді надати Україні статус кандидата на вступ до спільноти. Якщо учасники саміту ЄС 23-24 червня погодяться надати Україні цей статус, то Києву, щоб переговори про вступ до Євросоюзу почалися, необхідно провести низку реформ, зокрема зміцнити судову систему та активізувати боротьбу з корупцією, а також провести “деолігархізацію”.

Поділитись