Зеленський заявив, що готовий на переговори з путіним

Зеленський заявив, що готовий на переговори з путіним

Зеленський вперше заявив, що готовий на переговори з Путіним до виходу на кордони 1991 року.

За його словами, Путін буде «готовий до діалогу», якщо ЗСУ вийдуть на кордони 2022 року.

«Нам не потрібно буде деокупувати всі наші території виключно воєнним шляхом. Я впевнений, коли він втратить те, що він захопив, починаючи з 22 року, він втратить повністю впевненість навіть тих країн, які ще сумніваються підтримувати Україну чи ні. А також він втратить чинність усередині своєї держави. Як тільки це станеться, він буде готовий до діалогу», – сказав президент в інтерв’ю CBS.

Він зазначив, що для досягнення такого результату потрібні «не лише військові кроки» з боку України за достатньої кількості західної зброї, а й повна торгова блокада РФ з рештою світу.

«Перемогти – це допомогти Україні перемогти економічно, бути сильною на полі бою та допомогти політично. Нам не потрібно буде деокупувати всі наші території виключно військовим шляхом», – сказав Зеленський.

Зазначимо, що раніше президент незмінно заявляв, що ЗСУ не вестиме переговорів з Росією, доки не вийдуть на кордони 1991 року.

Тепер Зеленський по суті сказав, що готовий до переговорів після повернення територій, втрачених після лютого 2022 року.

Поділитись