Зеленський назвав умови, за яких Україна готова до закінчення війни

Зеленський назвав умови, за яких Україна готова до закінчення війни

Збереження України, вступ до НАТО та «сатисфакція». Зеленський назвав умови, за яких Україна готова до закінчення війни.

На запитання американської журналістки, що означає для України «реальна перемога» і чи має вона на увазі повернення всіх територій, Зеленський відповів, що потрібно «не допустити руйнування України». А також забезпечити неможливість повторення агресії, що, за словами Зеленського, вимагатиме прийняття України до ЄС та НАТО.

«Якщо у нас цього немає, я вважаю, є великі ризики для нас, що цей ворог повернеться… Нам потрібний колективний захист України», – сказав президент.

При цьому повернення всіх українських територій за кордон 1991 року як умови «реальної перемоги» президент у своїй відповіді не згадав.

Також Зеленський заявив, що Україна та Захід по-різному розуміють перемогу у цій війні.За словами українського президента, на Заході бажають збереження України – але не хочуть при цьому розвалу Росії чи зміни Путіна в Кремлі, оскільки потім може стати гіршим.

Україні ж, каже Зеленський, потрібна «сатисфакція».

«Для нас остаточна перемога… для нас для всіх перемога – це момент сатисфакції. Розумієте? Це різні речі. Якщо для Заходу головна перемога не дати окупувати Україну, але всі бояться, що Росія розвалиться. Я ці меседжі чую. Усі бояться, що буде з Росією без Путіна, всі бояться, чи може вона залишитися такою, як є, а не стати ще гіршою і так далі», – сказав президент в інтерв’ю The Philadelphia Inquirer.

Зеленський сказав, що цього недостатньо, оскільки «сатисфакція важлива, потрібна справедливість», тому що Україні та після війни «потрібно залишитися об’єднаною нацією».

Поділитись