Зеленський звинуватив Росію у психологічному тиску на Україну

Зеленський звинуватив Росію у психологічному тиску на Україну

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з представниками Європейської бізнес-асоціації заявив, що зараз з точки зору безпеки немає перешкод для роботи бізнесу, а скупчення російських військ біля кордонів є психологічним тиском РФ.


За даними прес-служби офісу президента, Зеленський провів зустріч із представниками ділових кіл – членами Європейської бізнес-асоціації, під час якої розповів про кроки влади щодо підтримки економіки України та зазначив, що наразі з точки зору безпеки немає перешкод, які б заважали бізнесу працювати.

“Ми вважаємо, що накопичення військ біля кордонів – це психологічний тиск з боку наших сусідів. Ми нічого нового в цьому не бачимо. Щодо ризиків – ризики є і не закінчуються з 2014 року. Питання у градусі цих ризиків і як ми на них реагуємо “, – цитує Зеленського прес-служба.

Він зазначив, що Україна робить все можливе, щоб посилити свою обороноздатність та мати можливість відреагувати на будь-який розвиток подій. “Сьогодні у нас достатньо сил і озброєння, щоб гідно захищати нашу державу без залучення будь-кого, крім військових”, – запевнив президент.

Зеленський зазначив, що економічна ситуація в Україні сьогодні стабільна, що відбивається на зміцненні гривні. “Головне завдання президента та уряду країни – бізнес, економіка, інвестиційний клімат. Усі розуміють, який у нас сусід, але це не має впливати на економіку”, – сказав він.

Виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації Ганна Дерев’янко у свою чергу наголосила на важливості завершення низки реформ, зокрема судової, а також боротьби з контрабандою.

Поділитись