В Україні влада може затягувати вирішення кризи на Донбасі, – Скаршевський

В Україні влада може затягувати вирішення кризи на Донбасі, – Скаршевський

Український економіст Віктор Скаршевський заявив, що план Б президента Володимира Зеленського щодо Донбасу – затягувати вирішення кризи до останнього.

Так Скаршевський прокоментував останні заяви української влади про мінські домовленості.

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олексій Данилов раніше закликав США та ЄС не тиснути на Київ задля виконання цих домовленостей. Він заявив, що “виконання мінських угод означає руйнування країни”. Данилов закликав переглянути положення документа, яке надає автономію Донбасу.

При цьому Зеленський згодом заявив, що в Україні відповідально ставляться до виконання мінських угод.

«Я не хочу говорити про пункти «Мінська». Різні прочитання, я задоволений не всіма пунктами, ми по-різному ставимося до порядку виконання тих чи інших пунктів мінських угод», – сказав він, наголосивши, що, незважаючи на це, Київ має «робити щось».

«Я вже розшифрував план Б Зеленського – правда він і план А якось не дуже добре артикулював. Але план Б – це консервація поточної ситуації, постійне затягування цього процесу. Зараз навіть якщо щось підпишуть, про щось домовляться, хто має приймати всі ці закони з української сторони? Верховна Рада. А чи прийме Верховна Рада? Звісно ж, ні», – так прокоментував ситуацію Скаршевський.

На його думку, сам Зеленський не зацікавлений у реінтеграції Донбасу.

«Чисто з політичного погляду. Навіщо йому на майбутніх президентських виборах мільйон нелояльних виборців, котрі явно проголосують проти нього», – підсумував він.

Поділитись