У США заявили, що репутація Зеленського під загрозою

У США заявили, що репутація Зеленського під загрозою

Затягування призначення керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) України ставить під загрозу репутацію відповідальних за цей процес, зокрема президента Володимира Зеленського.

Про це заявила тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

«Президент Зеленський сказав президенту (Джо Байдену), що він це зробить. У виборчій комісії є певні члени, які пройшли весь процес. Він зайняв понад півтора роки.

Є кандидати, які готові на роботу. Але вони відмовляються зробити останній крок — зібратися разом, створити кворум та надіслати повідомлення про кандидата чиновникам. То чому вони цього не роблять?

Я припускаю, що на них впливають корисливі інтереси, які не хочуть, щоб антикорупційного прокурора було призначено», — припустила Квін в ефірі каналу «Україна».

Відповідаючи на запитання, чи стоїть репутація Зеленського на кону щодо призначення антикорупційного прокурора, Квін підтвердила, що йдеться про «репутацію всіх, хто говорив, що вони виконають це завдання».

«Я вважаю, що всі ті, хто корумпований, не хочуть, щоб був хтось, хто міг би допомогти розслідуванню діянь корумпованих посадових осіб.

Тому, на жаль, я вважаю, що на комісію чиниться сильний тиск», — резюмувала Квін, закликавши членів відбіркової комісії зробити свою роботу.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2021 року комісія не змогла затвердити голову САП. Детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів у рамках оцінки професійної компетенції за результатами співбесід, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк – 229 балів.

Перед цим Окружний адміністративний суд Києва заблокував проведення конкурсу на голову САП, скасувавши порядок роботи конкурсної комісії.

Поділитись