У Кремлі допустили можливість зустрічі Путіна та Зеленського

У Кремлі допустили можливість зустрічі Путіна та Зеленського

У Кремлі не відкидають можливості зустрічі президента Росії Володимира Путіна та українського лідера Володимира Зеленського, заявив речник глави РФ Дмитро Пєсков.

За його словами, заради справи президент готовий зустрітися з будь-ким, але важливо, що буде за підсумками переговорів. Як зазначив Пєсков, Москва хотіла б, щоб цей діалог відбувся ще кілька років тому. У Кремлі вважають, що подібні зустрічі лідерів Росії та України мають відбуватися регулярно. У Москві задоволені, що триває процес консультацій на двосторонній основі, відбувся довгоочікуваний раунд політрадників.

Але давайте тверезо дивитись на ситуацію. З Києва спочатку йдуть заяви про те, що виконання мінських домовленостей означатиме розвал України, потім йде заява міністра, що виконання – увага! – Виконання Мінських домовленостей на умовах Росії неможливе. Дуже важко говорить про зустрічі на найвищому рівні, – сказав Пєсков.

Більше того, у Кремлі поки що немає розуміння про те, що може обговорюватися на зустрічі Путіна та Зеленського в Туреччині, тому прикладної розмови про ініціативу Анкари не ведеться.

Ніхто не відкидає це, президент каже, що він готовий зустрічатися заради справи з ким завгодно, але для цього потрібне розуміння, що буде на виході і що обговорюватиметься. Такого розуміння поки що немає, — додав Пєсков.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що запросив російського президента Володимира Путіна до Туреччини і тепер чекає на відповідь від Кремля. Візит російського лідера, ймовірно, обумовлений нещодавньою заявою турецького президента про те, що він запросив російського та українського президентів для врегулювання розбіжностей.

Поділитись