Порошенко відповів на пропозицію Путіна

Порошенко відповів на пропозицію Путіна

Екс-президент України Петро Порошенко прокоментував пропозицію глави Росії Володимира Путіна щодо політичного притулку та заявив, що в Україні «самі розберуться».

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

Він також звинуватив президента України Володимира Зеленського у переслідуванні опозиції та назвав це «подарунком Путіну».

«Наша команда неодноразово заявляла, що, переслідуючи проєвропейську опозицію в Україні, Зеленський хоче зробити Путіну подарунок. Наразі це підтвердив сам Путін», – заявив Порошенко.

Він порадив Зеленському «перестати радувати Путіна та берегти країну».

«І Володимиру Володимировичу [раджу] нарешті усвідомити, що ми самі розберемося тут на Україні. І вічна російська практика «турботи» про українську політику та політиків давно припинилася. Це сталося, коли мене обрали президентом України», – наголосив він.

У грудні 2021 року Порошенко висунули підозру в держзраді. Він став фігурантом справи, порушеної через постачання вугілля з ДНР та ЛНР «в умовах військового протистояння 2014-2015 років». Прокурори просили заарештувати його на два місяці з правом застави на один мільярд гривень, але суд відпустив екс-президента під особисте зобов’язання. Також його зобов’язали здати закордонний паспорт.

Порошенко всі звинувачення відкидає і називає справу політично вмотивованою.

Поділитись