Порошенко закликав Зеленського до об’єднання

Порошенко закликав Зеленського до об’єднання

Колишній президент України Петро Порошенко закликав чинного главу держави Володимира Зеленського до об’єднання.

При цьому він наголосив, що друзями вони не стануть. Свою заяву Порошенко зробив в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера” на YouTube.

“Зеленський точно не буде моїм другом, і я це знаю. Але сьогодні я закликаю: ми всі маємо об’єднатися перед загрозою, реальною загрозою, оскільки недооцінка загрози — це також злочин. І я нікого не хочу лякати, щоб врятувати Україну, оскільки Україна може дати відсіч тоді, коли вона сильна, а сильна, коли об’єднана”, — заявив політик.

За словами Порошенка, у 2022 році не відбулося жодного засідання РНБО, цей орган перетворився просто на інструмент піару. Політик закликав зібрати позачергове засідання Верховної ради та ухвалити державний бюджет з метою перерозподілу коштів для накопичення стратегічних резервів.

Минулої середи, 19 січня, суд Києва відпустив Порошенка під особисте зобов’язання у справі про державну зраду. Політика зобов’язали здати закордонний паспорт та не залишати межі столиці та області без дозволу слідчого.

Порошенко пообіцяв оскаржити рішення суду, оскільки воно може стати на заваді йому вести політдіяльність. У свою чергу, офіс генерального прокурора України оскаржив рішення про відмову в арешті Порошенка.

Поділитись