Порошенко звинуватив Зеленського у переслідуванні з політичних причин

Порошенко звинуватив Зеленського у переслідуванні з політичних причин

Колишній президент України Петро Порошенко вважає, що звинувачення у держзраді проти нього є політично мотивованим переслідуванням.

Раніше Печерський районний суд Києва заарештував майно Порошенка у справі про держзраду. Захист екс-президента це рішення оскаржив.

“Це політично мотивоване переслідування, це тиск на лідера опозиції”, – сказав Порошенко в інтерв’ю американському телеканалу CNN, коментуючи звинувачення у держзраді.

За словами колишнього президента, причиною стало те, що наприкінці 2021 року, судячи з опитувань, його партія “Європейська солідарність” стала набирати популярності на відміну від партії президента України Володимира Зеленського “Слуга народу”. Її показники помітно погіршилися через некомпетентність чиновників, великі проблеми в економіці, енергетиці та безпеці, зазначив Порошенко.

Як заявив колишній український лідер, низка політиків, активістів, незалежних журналістів називають звинувачення “фарсом та абсурдом”.

Порошенко вперше став підозрюваним у держзраді та сприянні тероризму у справі про постачання вугілля з Донбасу, йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Раніше екс-президент заявляв, що проти нього було порушено 130 кримінальних справ, але близько 40 із них пізніше було закрито. Порошенко має статус підозрюваного у кримінальній справі щодо призначення Сергія Семочка заступником голови Служби зовнішньої розвідки України. Йому у цій справі інкримінується перевищення влади. Порошенко фігурує ще у низці справ, зокрема про призначення суддів, про переміщення картин через держкордон, про інцидент з українськими кораблями в Керченській протоці, про передачу земельної ділянки. У цих справах екс-президент має статус свідка.

Поділитись