Зеленський звернувся до військових РФ та до білорусів: “ми всіх вас знайдемо”

Зеленський звернувся до військових РФ та до білорусів: “ми всіх вас знайдемо”

У своєму зверненні президент України Володимир Зеленський розповів про чергові обстріли Києва, внаслідок яких «друга армія світу перемогла дитячий садок та житловий будинок».

Внаслідок удару по житловому будинку один чоловік загинув, а його дружина та дочка зазнали поранень. Дружина загиблого є громадянською Росією. “Їй нічого в нашій країні не загрожувало, поки в Росії не вирішили інакше”, – сказав Зеленський.

Український лідер також перейшов російською мовою і звернувся до російських військовослужбовців та громадян Білорусі.

«По-перше, всі льотчики, диспетчери, техніки та інші люди, які забезпечують запуск ракет Україною, повинні розуміти: ми всіх вас знайдемо, — сказав Зеленський. — Кожен відповідатиме за ці удари. Якщо хтось думає, що уникнути відповідальності, сказавши, що таким був наказ, ви помиляєтеся. Суд — ось що на вас усіх чекає. І ви не сховаєтеся ніде. Ні на берегах Каспійського моря, звідки запускаються ваші ракети, ні в Білорусі».

Друга частина його звернення російською була адресована жителям цієї країни: «Хочу звернутися сьогодні до громадян Білорусі. До людей – і цивільних, і в погонах. Вас втягують у війну. І навіть активніше, ніж це було у лютому та у весняні місяці. У Кремлі за вас уже все вирішили – ваші життя для них нічого не варті. Але ви не раби та не гарматне м’ясо. Ви не повинні вмирати. І ви в змозі не дати нікому вирішувати за вас, що на вас чекає далі».

Поділитись