Зеленський звернувся до США щодо санкцій для Росії

Зеленський звернувся до США щодо санкцій для Росії

Український президент Володимир Зеленський закликав сенаторів США, які побували нещодавно в Києві, не чекати на можливу ескалацію з боку Москви для введення санкцій проти Росії, а ввести обмеження вже зараз, повідомляє портал Axios з посиланням на свої джерела.


«Президент дуже чітко дав зрозуміти: санкції проти Північного потоку 2 потрібно ввести зараз. Будь-які потенційні санкції проти “Північного потоку” або інші санкції марні [для Києва], – сказав співрозмовник, близький до глави держави.

За його словами, Київ висловив думку, що санкції на основі ймовірної ескалації в майбутньому в кращому разі будуть нейтральними, а в гіршому – заохочують президента РФ Володимира Путіна.

Як зазначає Axios, переговори американських сенаторів та президента України пройшли у позитивному ключі, якщо не брати до уваги питання про час запровадження обмежень проти Москви. Зеленський розповів парламентаріям про ситуацію із безпекою навколо України. Він відзначив важливу роль Конгресу США у підтримці євроатлантичних прагнень Києва та поглибленні взаємодії між Україною та США.

Нагадаємо, український президент записав відеозвернення до громадян країни. Він назвав інформацію про «вторгнення Росії» чутками.

Поділитись