Зеленський висунув вимогу Франції через напад на підлітка в Парижі

Зеленський висунув вимогу Франції через напад на підлітка в Парижі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що нападники на 15-річного українця Юрія в Парижі повинні опинитися у в’язниці.

Він написав про це в своєму Telegram-каналі 25 січня. За даними президента, Юрій досі перебуває у важкому стані в лікарні: лікарі намагаються бути дуже обережними в прогнозах з приводу юнаки, але є підстави сподіватися, що він одужає.

«Знайти і покарати нападників. Це навіть не просто наша вимога, це питання цивілізованості. У будь-якій країні такий напад заслуговує жорстку реакцію держави … Нападники однозначно повинні опинитися у в’язниці», – заявив Зеленський.

За його словами, посольство України у Франції залучено до цієї ситуації. Глава української держави додав, що вже є жорстка реакція міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена і мера Парижа Анн Ідальго.

Зеленський пообіцяв, що Київ зробить все, щоб Юрій і його сім’я отримали необхідну допомогу, а розслідування – необхідні стимули.

Напад на підлітка стався 15 січня в центрі Парижа недалеко від Ейфелевої вежі. Група озброєних битами і ножами людей в масках побили Юрія до стану коми. У ЗМІ повідомили, що школяр міг стати жертвою ворожнечі і конфлікту двох молодіжних угруповань.

Поділитись