Зеленський порадив залишити Донбас людям, які вважають себе росіянами

Зеленський порадив залишити Донбас людям, які вважають себе росіянами

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю телеканалу “Дім” заявив, що Донбас “ніколи не буде російською територією”.

Людям, які проживають на території цього регіону і вважають себе росіянами, слід виїхати, вважає український лідер.

“Жителі окупованого Донбасу і Криму повинні точно зрозуміти. Це не про те, що хтось когось кудись виганяє. Я просто хочу, щоб я був зрозумілий. Я вважаю, що, якщо ти живеш сьогодні на території тимчасово окупованого Донбасу і вважаєш, що “наше діло праве – нам в Росію, ми – росіяни”, це велика помилка – залишатися жити в Донбасі. це ніколи не буде російською територією”, – цитує ЗМІ президента України.

На думку Зеленського, всім, хто “любить Росію”, потрібно “шукати собі місце в Росії”.

“Я вважаю, якщо ти любиш Росію, вважаєш, що все життя перебував на території України, але відчував, що це Росія …, ця людина повинна зрозуміти, що в ім’я своїх дітей і онуків вже потрібно їхати і шукати собі місце в Росії. Це правильно”, – вважає він.

З іншого боку, Зеленський закликав тих жителів Донбасу, які вважають себе українцями, “триматися”.

“Якщо ти відчуваєш, що Донбас – це Україна і він український, якщо ти поважаєш цей прапор, поважаєш українську мову, якщо ти відчуваєш, що ти українець, – будь там, тримайся. Ця земля все одно буде деокупувана в будь-якому випадку”, – заявив він.

Поділитись