Зеленський представив нового командувача ООС

Зеленський представив нового командувача ООС

Призначення припало на сьому річницю визволення Авдіївки.

Володимир Зеленський на Донбасі представив нового командувача Об’єднаних сил Олександра Павлюка . Президент назвав хорошим знаком подання до сьому річницю визволення Авдіївки.

“Мені здається, що його уявлення в такий день, в день визволення нашого українського міста на Донбасі – це хороший знак, символ надії на те, що вільна і мирне життя настане і в інших тимчасово окупованих містах і селах на сході української землі”, – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що Павлюк – кавалер Ордена Богдана Хмельницького II та III ступенів, генерал-лейтенант, бойовий офіцер і патріот України.

Володимир Зеленський нагадав, що Авдіївку звільнили силами 2-го батальйону тактичної групи 93-ій окремій механізованій гвардійської бригадою і добровольцями Правого сектора. Авдіївка стала десятим звільненим містом Донецької області після Слов’янська, Краматорська та інших міст. За словами президента, Авдіївка довго була однією з найгарячіших точок і “зараз залишається на передовій боротьби з російською агресією”.

“Зовсім поруч, до Авдіївського промзоні, незважаючи на домовленості, тривають вибухи й обстріли. Авдіївка сьогодні – це місто на лінії вогню”, – сказав він.

Президент додав, що в місті працює Коксохімічний завод, стратегічно важливий для міста і найбільший в Європі. 

Поділитись