Збиток США від природних катаклізмів у 2021 році перевищить 100 мільярдів доларів

Збиток США від природних катаклізмів у 2021 році перевищить 100 мільярдів доларів

Збиток від природних катаклізмів і стихійних лих в США в цьому році перевищить рекордні $ 100 млрд.

Про це президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, виступаючи в штаті Колорадо.

“Природні катаклізми коштували Америці в минулому році $ 99 млрд. <…> У цьому році буде побитий рекорд, це буде понад $ 100 млрд”, – сказав він, виступаючи в штаті Колорадо з промовою, присвяченою запропонованої ним програми модернізації американської інфраструктури і іншим зусиллям адміністрації, покликаним крім іншого протидіяти зміні клімату, а також підвищувати готовність до подібних ударів стихії в майбутньому. Стенограму виступу президента наводить прес-служба Білого дому.

“Вчора я своїми очима побачив руйнівні наслідки [лісової пожежі]” Калдор “в Каліфорнії <…>. За останні два тижні я також побував в Луїзіані, Нью-Йорку і Нью-Джерсі, щоб подивитися на збиток від урагану” Іда ” . <…> Природні катаклізми, які ми спостерігаємо, відбуватимуться ще частіше і будуть ще більше лютувати. <…> з початку року по всій країні було 44 тис. лісових пожеж, в результаті яких вигоріло 5,6 млн акрів [більше 2,2 млн га]. <…> Це завдало збитків на мільярди доларів і призвело до евакуації десятків тисяч людей”, – продовжив Байден.

За словами президента, причиною цього стала зміна клімату. “Що викликає зміна клімату? Діяльність людини. <…> Ми повинні інвестувати в те, щоб бути більш стійкими до наслідків зміни клімату. <…> Також нам необхідно робити інвестиції, які сповільнять наш внесок у зміну клімату сьогодні, а не завтра”, – додав він.

Ураган четвертої категорії “Іда” обрушився на штат Луїзіана 29 серпня, тоді більше мільйона споживачів позбулися електропостачання. Відлуння “Іди” привели до злив і повеней в штатах Нью-Йорк, Нью-Джерсі і Пенсильванія. Минулого тижня телекомпанія CBS з посиланням на місцеву владу повідомляла, що жертвами наслідків урагану “Іда” на північному сході США стали щонайменше 82 осіб. Пожежа “Калдор” спалахнула в Каліфорнії ще в середині серпня. За відомостями агентства Reuters, на цей момент вогнем зруйновані понад тисячу будівель.

Поділитись